torsdag, juni 01, 2017

Var god stör ej!

Helg igen, helgfråga igen;
Vad kan störa din läsning?
Jag önskar att jag kunde säga att ingenting kan störa mig om jag hittat en bra bok. Så var det, i alla fall ofta, förr i världen. Men inte nu längre.

Ibland väljer jag tv-program i stället för läsning, jag tillhör ju dessutom den generation som fortfarande tittar på tablålagd "ång-tv". Utomhus råkar man ut för folk som med hjälp av en stor "bergsprängare" tvingar på mig sin musik, säkerligen ingen jag skulle ha valt. Sedan är det jättelätt att spela Wordfeud eller Crossboss eller Quizkampen för länge på mobilen.

Och ibland lever hjärnan sitt eget liv. Även om jag har ögonen i en bok kan jag upptäcka att jag inte alls tar in vad jag läser, eftersom mitt huvud är fullt upptaget med annat: vad ska jag laga för mat? vad ska jag köpa i present? när ska jag hinna skriva ner den där historien jag går och tänker på?
Stort eller smått, men nog kan jag bli störd i min läsning.

En bonusfråga slängde Mia med, eftersom vi med stormsteg närmar oss den 6 juni (numera en röd dag, vilket är märkligt lätt att glömma):
Brukar ni fira Sveriges nationaldag?
Nej det är nog dåligt med det, är jag rädd ...

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

Boklysten sa...

Det är väldigt lätt att man börjar tänka på något annat än det man läser, speciellt om boken inte är tillräckligt engagerande.

Evelina Nilsson sa...

Har lätt att fastna framför tv-serier och telefonen, det finns så mycket att distraheras av.

♥ Hanneles bokparadis sa...

jag spelar inte men vill inte missa en bra film

Madde sa...

I bland vill an läsa och i bland vill man göra något annat, det är skönt att vi kan välja!

Monika sa...

Det där med att tankarna vandrar iväg känner jag till, väldigt väl. Ibland är det stört omöjligt att fokusera på det man läser.

Midnattsord sa...

Att tankarna lätt fladdrar iväg har jag med problem, speciellt om jag läser på dagtid. Så mycket annat som poppar upp i huvudet när man försöker läsa.

Mrs Calloway sa...

tankar som fladdrar känner jag igen. och det kan poppa upp jättefina idéer och saker som en glömt att en borde ha kommit ihåg.

Lottens bokblogg sa...

Jag ägnar också rätt mycket tid åt Quizkampen ;-)

Ewa K sa...

Alltså, det händer mig också att tankarna vandrar iväg medan jag läser. Kan det vara så att boken inte är tillräckligt intressant.

Åsa C sa...

Har inte heller lärt mig att fira nationaldag. :)

Marie Eggimann sa...

Spel på mobilen brukar jag lätt fastna för också.