fredag, november 14, 2008

En julklapp att se fram emot

I går blev den förkunnad, nyheten om vad som ska bli årets julklapp. Det är Handelns Utredningsinstitut, HUI, som år efter år försöker dra sitt strå till stacken för att julshoppingen ska nå ständigt nya höjder.

Just nu är förstås frågan om en sviktande arbetsmarknad och allmän ekonomisk oro dämpar köplusten – men det finns också förståsigpåare som menar, att vi kanske väljer att trösta oss med pampiga presenter, både till oss själva och andra, och sliter på kontokortet ändå.

Och årets julklapp, som helt enkelt är en Upplevelse, kan ju vara fyndig i det aktuella läget. För en upplevelse, det kan väl vara tre veckor på Seychellerna – eller att helt otippat hitta ett tomt tvättskåp, eller ett kök som står och blänker sedan någon ägnat sig åt det med trasor, rengöringsmedel, mopp och energi.

Så visst kan vem
som helst sätta upp ”Årets julklapp” på önskelistan. Även om den inte alltid kommer att bidra till handelns försäljningssiffror.
För den där trippen till Seychellerna kanske inte blir verklighet för särskilt många, men här finns faktiskt en möjlighet för precis varenda budget.
Bara att vänta på tomten, med andra ord.

Copyright Klimakteriehäxan

Årets julklapp uppmärksammas flitigt i alla medier - du kan kolla både här och där. Och här ytterligare ett alternativ, här med.

10 kommentarer:

  1. Anonym10:40 fm

    haha årets julklapp verkar inte jätte igenom tänkt. Ska inte hela årets julklapps grej vara helt kommersiellt. Det ska ju få oss att köpa just den saken. Men tydligen så hade varken tid eller lust i år. Det kanske skär ner där med.

    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Jag fick årets julklapp redan förra året av äldsta sonen.
    En helg på Yasuragi med bad och avkoppling. :-)

    SvaraRadera
  3. Absolut är det en present i sig! Min man skall få en romantisk middag där en kock kommer hem till oss och mina barn skall få varsin "My Earthbook" - så dom upptäcker o upplever naturen. Tycker att upplevelser presenter är mer genomtänkta presenter än en jäkla gps mm... so bra gjort HUI!

    SvaraRadera
  4. Då har min man varit modern länge... för i många år har jag fått en fotvårdsbehandling av honom i julklapp. Mycket välkommet - brukar ta ut den ungefär då när sandalerna ska fram.

    SvaraRadera
  5. Förresten - sonen här har bara önskat sig ett besök på Större Stadens dyraste julbord... där har vi varit nån lördag före jul i flera år sen han tvärförälskade sig i stället... jag försöker byta eftersom jag tycker att man kan bli mätt lite billigare - men det går inte. I år ska lilla kvitterdamen följa med dessutom. En gammal villa - byggd av och till nån höjdare på 20-talet. Hur maffigt som helst att sitta i "biblioteket" och äta.

    SvaraRadera
  6. Anonym4:33 em

    Jag som undviker det som är inne har en egen årets julklapp: Klimakteriehäxan - the book!

    SvaraRadera
  7. Anonym6:03 em

    Upplevelser är toppen, de bästa de, som nån annan betalar. Sviktande arbetsmarknad tror jag väl inte på, idag sökte dom håxor...

    SvaraRadera
  8. Anonym6:04 em

    häxor
    skrev jag väl

    SvaraRadera
  9. Ja, jag hörde också det. De förväntade sig att årets julshopping skulle slå alla rekord. Så då måste de väl tro att det blir någon form av "trösthandel". *ler*
    En upplevelse är ju inte dumt. Det kan ju vara en i det lilla bara:)

    Ha en fin helg.
    /Lallis

    SvaraRadera
  10. Här har ni ju bjudit på en rad goda tips till önskelistan - det bästa står förstås Anonym för, denna trevliga men okända människa som tydligen tänker lägga min bok under granen! Hoppas fler gör det!

    SvaraRadera