söndag, september 09, 2007

Lär känna Klimakteriehäxan bättre!

Jag har blivit utmanad av JR som skickade en stafettpinne till mig för ett tag sedan. Det gällde att berätta åtta saker om sig själv, saker som kanske inte redan framgått och som eventuellt kan roa den som möjligen har lust att känna en enkel bloggare som undertecknad lite bättre.
Så här kommer åtta punkter som kanske får bilden av mig att klarna - om det behovet finns...

1. Jag älskar choklad. Har just provat en ny (?) sort, Fazers mjölkchoklad med bär i. Gott, fast kanske aningen i sötaste laget.

2. Min bokhylla rymmer för många böcker som jag aldrig hinner läsa. Därför sålde jag t ex Sylvia Plaths tjocka, inbundna, oöppnade volym med samlade brev på loppisen nyss för 20 kronor – hoppas att den som köpte den läser. Vet inte om jag kan säga det samma om den som, till samma pris, blev ny ägare till Katarina Mazettis senaste, ”Mitt himmelska kramdjur”. Den läste jag ut bara för att jag var på resa och inte hade någon annan lektyr inom räckhåll.

3. Fantastiska ”erbjudanden” om förmånliga tidningsprenumerationer nappar jag ofta på – men när tidningarna kommer hinner jag inte läsa dem heller, och så är det svårt att komma ihåg att avbeställa. Just nu har jag ”Sköna hem” och ”Tara”. Och jo då, presenterna har kommit!

4. Jag älskar att fynda sådant som jag skulle köpt ändå. Men vem gör inte det?

5. I köket är jag en kock med manodepressiva drag – ena dagen går det hur lätt som helst att laga mat, dagen därpå är allt i köksregionen hopplöst nattsvart. Men ikväll tror jag det blir baconinlindad laxfilé med ris och wok-grönsaker.

6. Jag är usel på att banta, har för dålig karaktär helt enkelt. Borde gå ner minst 10 kilo.

7. Mitt bästa sommarplagg, som orsakat spontana komplimanger såväl i kassakön på Ica som på jobbet, har varit en dovt grön hängselklänning, inköpt i förbifarten (utan att gå via provrummet) på Kapp-Ahl i våras för 199 kronor – det kan man kalla modeshopping!

8. Det jag skulle vilja shoppa just nu är ett par riktigt snygga svarta stövlar med klack. Men man måste kunna gå i dem också! Och ibland är utseendet och gåvänligheten en så gott som okänd kombination. Får hålla ögonen öppna. Fast att jag gillar skor, det visste ni förstås redan...

Sedan ska man som vanligt skicka pinnen vidare till andra bloggare, men jag väljer att lämna pinnen hängande i luften – hugg tag i den, du som har lust! Berätta gärna i kommentarsspalten att du hängt på!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Jätteroligt att få läsa. ;) Känner igen mig i mycket, det där med böckerna tex. Har alldeles för många och har fått skänka bort en hel del, till min stora sorg. Andra har jag stuvat undan - tills jag har råd att köpa en större bokhylla..

    Det där med skorna hör nog åldern till tror jag..mina finaste högklackade stövlar och pumps står oanvända sen några år tillbaka..för jag kan inte gå i dem längre. Det är som sagt fotvänliga skor som gäller numera, till min stora sorg.

    SvaraRadera
  2. Anonym1:26 em

    Fazers Julchoklad med bär och nötter i ska du testa, när det är dags. Vem har inte för många böcker och kanske lite för mång akilon också :)

    SvaraRadera
  3. Anonym2:42 em

    Jag vet att vi läser delvis samma böcker =) Men annars vet vi ju ingenting om varandra ändå. Jag bara, minns inte längre hur det kommer sig från början, läser din blogg.

    Trevligt i alla fall...

    http://juno.blogg.se/1189341525_hr_r_mitt_liv_del_tv.html

    SvaraRadera
  4. Hej Juno! Jag har läst dina åtta "bekännelsepunkter" - men nåt är fel för det går inte att kommentera! Har försökt ett antal ggr! Ave4rsionen för blodpudding delar vi i alla fall!

    SvaraRadera
  5. Anonym11:04 fm

    Kul att få veta litet mer om dig!

    LINDT Excellence Menthe Intense - mörk choklad - är fruktansvärt god. Favorit just nu.

    Och extrakilona mina kunde säkert
    livnära en mindre kannibalby ett par månader :o)

    SvaraRadera
  6. Anonym10:09 em

    Vet inte vad du gör för speciellt, jag kan kommentera det inlägget och jag har inte blockerat dig.

    Men det är okej, vi kan kommunicera på din sida istället =)

    SvaraRadera