fredag, juni 08, 2007

Boll- och boktips

Det är dags nu.
Grabbarna som gillar både bollar och böcker är på plats i Malmö för att spela det som ibland kallas för författar-EM men som oftare går under den något fyndigare beteckningen Word Cup.
I samband med turneringen ger man ut antologin "Spela bollen, jag är fri! " där trettio europeiska författare bidrar med texter om fotboll.

Jag skrev om turneringen tidigare i år och tar mig friheten att lägga ut en repris (ursprungligen publicerad den 8 februari) lagom till finalen, som spelas i morgon på Gamla IP i Malmö.

Mer om det svenska laget och turneringen kan du läsa på lagets egen webbsida och i en artikel i Sydsvenskan. SvD har en helsida i kulturdelen i dag.
Det blir inte bara bollsnack, det blir boktips på en och samma gång!
Copyright Klimakteriehäxan

Här följer alltså reprisen:

3 kommentarer:

  1. Anonym10:46 em

    Fotboll kallas ju ibland #det gröna fältens schack" och det låter ju som en intellektuell sysselsättnig. Såklart passar fotboll och böcker bra ihop.

    SvaraRadera
  2. Har aldrig hört talas om det. Är det släkt med poetry slam på avstånd?

    SvaraRadera
  3. Nej, Poetry Slam är nog väldigt långt bort! Det här är alldeles vanlig fotboll - Sverige vann turneringen, besegrade Italien med 4-2 i finalen! (Sverige har vunnit flera år i rad) därmed inte sagt hur det skulle gått i en Poetry Slam-tävling....

    SvaraRadera