onsdag, maj 16, 2007

Värt att citera

Två mogna damer, Yrsa Stenius, 62, och Kerstin Brunnberg, 65, utsågs i går till prestigeladdade jobb i mediavärlden: Stenius blir ny på posten som allmänhetens pressombudsman, och Brunnberg blir VD för Sveriges Radio (och det trots att en branschtidning dagen innan iskallt slog fast att hon var för gammal för jobbet).

Utnämningarna kommenteras i de flesta tidningar i dag.
Och när mina ögon faller på Björn Wimans rader på kultursidan i Expressen känner jag hur mitt Klimakteriehäx-ego stärks, hur hjärtat klappar snabbare, hur mungiporna går uppåt.

Så här står det:
”Klart är i alla fall att mediemogulerna på samma dag tycks ha insett det vi andra redan vet: tjockt skinn på näsan, ett par klarsynta glasögon och intellektuell reda under den lättskötta frisyren är meriter som slår det mesta.”
Värt att citera, inte sant?

Copyright Klimakteriehäxan

Mer om utnämningarna här och här.

2 kommentarer:

  1. Anonym12:40 fm

    Jajemän, helt klart citerbart. Så är det helt enkelt.
    Glöm gamla stofiler som klagar över att t.ex. engelsk TV (BBC) har rasat till förstörelse för att det numera är damer som är chefer & ansvariga!
    Ha!

    SvaraRadera
  2. Jag önskar verkligen att jag hade kommit på den där formuleringen själv... "intellektuell reda under en lättskött frisyr" - det är bara lysande!

    SvaraRadera