torsdag, september 14, 2006

Tolv år - plus eller minus?

Tina Törner heter en kvinna som jag känner spontan beundran inför. Hon är en tuffing, en suverän kartläsare i rallybranschen och en tjej som inte tvekar att ta för sig. Dessutom är hon slagfärdig – och snygg.

I går kväll flimrade hon förbi i min teve. Hon satt som gäst i någon soffa och jag fångade bara ett enda fråga-svar-avsnitt ur intervjun.
Så här löd frågan:
-Din pojkvän är tolv år yngre än du – vad beror det på?
-Jo det beror på att han föddes tolv är senare än jag, svarade hon – INTE.
Tyvärr.

I stället surrade hon ihop en vals om hur svårt det är att lära gamla hundar sitta och att unghundar lär sig lyda snabbare.
Det var verkligen synd.

För alla vi andra, vi vet, att om hennes karl varit den som varit tolv år äldre hade åldersskillnaden aldrig blivit en fråga. Fast svaret hade kunnat vara det samma: folk föds ju, gubevars, olika år.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Fast jag tyckte det var ett roligt och snärtigt svar. Så jag tolkade det som att hon bet av den dumma frågan.

    SvaraRadera
  2. Jag för min del gillade inte att hon liknade Mattias Ekström (som är en lysande stjärna i sin egen motorsport, racing) vid en hund - men vem vet, han kanske tycker det är jätte-OK. Och liksom du tar det enbart från den skämtsamma sidan! I så fall - vem är då jag att klaga?!? Men kan du inte hålla med om att mitt förslag till svar är LITE bättre?

    SvaraRadera
  3. Hej Lena! Självklart skulle det stå YNGRE - usch så slarvigt! Det är korrigerat nu, tack vare dig. Jag skäms, förstås.

    SvaraRadera
  4. Nu såg jag inte intervjun, men jag tycker det var ett klart bra svar! Och jag håller med, hade han varit 12 år äldre hade ingen frågat. Å andra sidan hade väl ingen frågat en karl med en yngre fru heller....

    SvaraRadera