måndag, juli 03, 2006

Högsäsong i Visby

Visby bara fortsätter att glänsa och le i sommarsolen. Hamnkvarteren sjuder av politisk aktivitet, debatt, flygbladsutdelare och lobbyister. Glassaffärerna går strålande, mineralvattnet har också strykande åtgång, allt har högsäsong i Almedalen.
Man måste dra sig uppåt Österport för att känna sig som en vanlig sommarledig Gotlands-besökare. I de här kvarteren är det visserligen en hel del rea, men jämförelsevis lugnt ändå.

En ensam man vandrar runt bärande på en skylt på vilken det står ”Afrika” och inte ett dugg mer. Budskapet blir därmed inte alldeles glasklart – kan han mena vädret? En försenad uppvaktning av en student med originella föräldrar? Eller försöker han få lift, skylten ser sån ut?

Just vädret kan nog få en att tänka på Afrika, i alla fall de mer öken- eller stäppartade områdena. För många av stadens gräsytor är torrt gulbruna, och det är rökförbud till och med utomhus på sina ställen.

En sprillans färsk bok presenterades här i dag. Det är ingen mindre än statsministern själv som skrivit. ”Se dig själv i andra” heter den.
Jag kände inte för att köpa den och försökte säga att jag föredrar att vänta på pocketupplagan. I det ligger ingen kritik av Göran Persson, för så resonerar jag ofta om nykomna böcker. Den här gången funkade dock inte den ursäkten, för boken har mjuka pärmar redan från start.
Vilket fick mig att bestämma att jag avvaktar tills filmen kommer.

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar