tisdag, maj 30, 2006

Hårfint

På engelska dyker uttrycket upp allt emellanåt: a bad hairday.
Vad betyder det för dig? Bara en dålig hårdag?
För mig kan det enkelt uttydas IDAG.

Jag är på en liten utflykt i jobbet till en svensk stad av inte alltför påfallande storlek. Men när jag vaknade i morse och mötte mig i spegeln insåg jag, att även om det var knappt om tid var jag alldeles tvungen att tvätta håret.

Sagt och gjort. In i duschen. Men väl ute igen gjorde jag upptäckten: ingen mousse. Ingen kam. Inte en klämma. Inte en fön. Ingen spray. Absolut ingenting. Och hotellbadrummet hade heller ingenting att erbjuda till tröst.
Bara att gå och se ut som om den där naturliga looken, så förvillande likt ett slokande halmtak, är den enda jag eftersträvar, i alla fall vad frisyrer beträffar.

Jobbet drog ut på tiden, men strax före sex slog frihetens klocka. Snabbt ut och snabb koll: var finns ett varuhus eller något liknande?
Jo, det fanns ju ett H&M ett par kvarter bort. Men det var bråttom. Här stänger man klockan 18, och inte en minut senare.

Jag spurtade och såg till min lycka hur dörrarna fortfarande öppnades. Störtade in. Bara för att mötas av en ung tjej som beklagande sa:
-Tyvärr, vi stängde precis.
Jag kved. Och så vädjade jag till hennes barmhärtighet.
-Bara lite mousse och en kam, sa jag och tyckte själv att jag lät rätt bevekande.

Hon tvekade.
Men så tittade hon på den där biten av min kropp som sticker upp ovanför kragen. Så tog hon ett steg åt sidan.
-Okej då, sa hon.
Det är i sådana ögonblick uttryck som "a bad hairday" framstår som självklara.

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar